Αλίκη Βουγιουκλάκη: Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό της!

May 12, 2019


Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις για την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τις τρεις αποβολές που είχε περάσει ενώ η μία τουλάχιστον από αυτές οφειλόταν σε ξυλοδαρμό… Είχε μιλήσει για την σχέση της με το…


Loading...


Διαβάστε περισσότερα...

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις για την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τις τρεις αποβολές που είχε περάσει ενώ η μία τουλάχιστον από αυτές οφειλόταν σε ξυλοδαρμό

Είχε μιλήσει για την σχέση της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και είχε πει χαρακτηριστικά “Τον αγαπάω πολύ, αλλά με βρίζει ο γλυκούλης μου”.

Ήταν ο άντρα της ζωής της, με τον οποίο μοιράστηκε μια άκρως εκρηκτική σχέση. Και αδιαμφισβήτητα μια μεγάλη αγάπη.

“Έβλεπα μία ταινία, τις “Διπλοπενιές” και τον πήρα να του πω: “Δημητράκη, έχω συγκινηθεί που βλέπω την ταινία. Κούκλε μου”. Και μου λέει: “Να μου χαθείς. Να μου χαθείς.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό τους!

Που βγήκες στην τηλεόραση στον ΑΝΤ1 και με έβριζες με τη μάνα σου”. Και μου το έκλεισε”, είχε διηγηθεί η ίδια η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Ο πρώτος καβγάς, όπως έγινε γνωστό, ανάμεσα στην Αλίκη και τον Δημήτρη έγινε αμέσως μετά τον γάμο τους, στους Δελφούς, στις 18 Ιανουαρίου του 1965.

“Στο γλέντι που ακολούθησε στο ξενοδοχείο «Βούζα», παρουσία αρκετών κοσμικών φίλων τους και συναδέλφων του θεάτρου που ταξίδεψαν από την Αθήνα, οι νεόνυμφοι άργησαν να εμφανιστούν. Κρατώντας την παράδοση των πλατό, ξεκίνησαν τον έγγαμο βίο με έγγαμη βία, με έναν μεγαλοπρεπή καβγά, τον οποίο όλοι πήραν χαμπάρι. Αυτό που δεν πήραν χαμπάρι και πολλά χρόνια αργότερα θα το εξομολογιόταν η ίδια η Αλίκη ήταν ότι εκείνη την πρώτη νύχτα έφαγε και το πρώτο της ξύλο. Λίγη ώρα αργότερα, πάντως, ο πολλά βαρύς Παπαμιχαήλ έριξε ένα ζεϊμπέκικο”.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό τους!

Η Αλίκη πριν γεννήσει τον Γιάννη, είχε αποβολές επειδή ο Παπαμιχαήλ τη χτυπούσε. “Στο σπίτι όμως η κατάσταση δεν ήταν και τόσο ρόδινη. Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ακολουθούσε το μοντέλο του παραδοσιακού άντρα που θέλει τη γυναίκα στη θέση της νοικοκυράς. Πώς ήταν δυνατό η Βουγιουκλάκη να είναι νοικοκυρά; Ήταν σίγουρα δυνατό στις φωτογραφίες που έβγαζαν στο παλατάκι τους για τα μάτια του κόσμου, πότε με φόντο το σαλόνι και πότε με την κουζίνα πάνω από κατσαρόλες. Κι όταν τα φώτα των φωτογράφων έσβηναν, ακολουθούσαν ομηρικοί καβγάδες που συχνά κατέληγαν σε ξυλοδαρμούς. “Δεν μπόρεσε ποτέ του να ξεχάσει πως είναι Πειραιώτης, όχι με την ουσιαστική αλλά με τη γραφική έννοια”.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό τους!

Το μόνιμο ζήτημα ήταν ποιος ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, τόσο στη ζωή όσο και στο πανί. Εκείνον τον ενοχλούσε αφάνταστα που δεν ήταν πρώτος στους τίτλους των ταινιών αλλά δεύτερος, ακολουθώντας την εθνική σταρ, κάτι που τα επόμενα χρόνια θα γιγαντωνόταν, ενώ αρκετές φορές το αστυνομικό τμήμα της περιοχής ειδοποιήθηκε να τη σώσει από το μένος του. Όλοι ήλπιζαν ότι αυτή την κατάσταση θα την άλλαζε ένα παιδί. Αλλά παιδί δεν ερχόταν, κι έφτασε μέχρι την Τήνο για να κάνει τάμα. Είχε τρεις αποβολές και η μία τουλάχιστον από αυτές οφειλόταν σε ξυλοδαρμό”.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε μια άγνωστη δικαστική περιπέτεια που εντόπισε η «Μηχανή του Χρόνου», σε αρχεία παλιών εφημερίδων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η «εθνική σταρ», τον Μάιο του 1986, καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκιση, επειδή μίλησε απαξιωτικά για τη «Γκόλφω» και τον θίασο που ανέβαζε τη συγκεκριμένη παράσταση.

Η ηθοποιός είχε κάνει τις επίμαχες δηλώσεις τον Ιούνιο του 1985, οι οποίες προκάλεσαν την οργή του ηθοποιού Γιάννη Τζουανόπουλου.

Aλίκη Βουγιουκλάκη: Η καταδίκη σε φυλάκιση και η επίθεση συνάδελφο της!

Η Βουγιουκλάκη είχε δηλώσει: «Πρέπει να βοηθήσουμε να διατηρηθεί η ελληνικότητα των ομογενών. Γιατί αυτοί έχουν παράπονα επειδή το ελληνικό κράτος αντί να βοηθήσει σ’ αυτόν τον τομέα, κάνει ζημιά, αφού δίνει επιχορηγήσεις για περιοδείες σε άσχετους θιάσους, που στην Αμερική παίζουν Γκόλφω.

Οι άνθρωποι σήμερα έχουν ξεπεράσει προ πολλού το επίπεδο της Γκόλφως».

Την περίοδο εκείνη ο θίασος του Τζουανόπουλου ανέβαζε τη Γκόλφω στην Αμερική. Ο ηθοποιός- θιασάρχης έκανε μήνυση στη Βουγιουκλάκη και η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη. Στη δίκη, ο μηνυτής υποστήριξε ότι όντως ανέβαζε τη Γκόλφω στην Αμερική, αλλά χωρίς επιχορηγήσεις.

Οι δικαστές επέβαλλαν στη Βουγιουκλάκη την ποινή των 4 μηνών φυλάκισης, η οποία ήταν εξαγοράσιμη και μετατράπηκε σε 400 δραχμές την ημέρα. Το περιστατικό δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες, αλλά δεν πήρε διαστάσεις και δεν κλόνισε τη φήμη της ηθοποιού.

Την περίοδο εκείνη η Βουγιουκλάκη ετοίμαζε την παράσταση Λυσιστράτη με τον θίασό της. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’70, οπότε ο κινηματογράφος είχε αρχίσει να παρακμάζει, η ηθοποιός ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με το θέατρο και στην Ελλάδα, ήταν η πρώτη που το 1975 παρουσίασε ένα θεατρικό μιούζικαλ, με όρους υπερπαραγωγής.

Aλίκη Βουγιουκλάκη: Η καταδίκη σε φυλάκιση και η επίθεση συνάδελφο της!

Η Βουγιουκλάκη έπαιξε σε περισσότερες από 50 παραστάσεις, κατά τη διάρκεια της καριέρας της. Κανείς δεν γνωρίζει αν οι δηλώσεις της το 1985 έκρυβαν κάποια πικρία σχετικά με τις επιχορηγήσεις και τον δικό της θίασο. Γεγονός είναι όμως ότι η υπόθεση «λέρωσε» το ποινικό της μητρώο.

Η Γκόλφω είναι ένα βουκολικό δράμα και αποτελεί την πρώτη γνωστή ταινία μεγάλου μήκους στην Ελλάδα. Το αρχικό κείμενο γράφτηκε το 1893. Με αυτό το δεδομένο θα μπορούσε να δικαιώσει κανείς την Αλίκη που θεωρούσε τη Γκόλφω ξεπερασμένη.

Όμως, η Γκόλφω χαρακτηρίζεται ακόμα και σήμερα ως «σωσίβιο των θιάσων» από τους ανθρώπους του θεάτρου. Είναι δηλαδή μια παράσταση που κεντρίζει πάντα το ενδιαφέρον του κοινού και μπορεί να «σώσει» ολόκληρη τη σεζόν, με την κατάλληλη διασκευή αναλόγως την εποχή.

Η ομώνυμη ταινία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1914 σε σκηνοθεσία Κ. Μπαχατόρη και το 1955 σε σκηνοθεσία Ορ. Λάσκου…

Ένα απίστευτο περιστατικό με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τη βίαιη πράξη της!

Οι σχέσεις του ωστόσο με τη Βουγιουκλάκη ήταν τεταμένες. Προσπαθούσαν από κοινού να τηρούν τα προσχήματα και να έχουν μια ομαλή συνεργασία, αλλά η κακιά στιγμή δεν άργησε να έρθει.

Το περιστατικό με το τσιγάρο …

Σε ένα προγραμματισμένο γύρισμα στα δικαστήρια στην Αθήνα, η Βουγιουκλάκη είχε αργοπορήσει. Το συνεργείο είχε στήσει τις κάμερες και την περίμενε με τις ώρες.

Ο Παλιεράκης έγινε έξαλλος και επικοινώνησε με τον Φιλοποίμενα Φίνο για να τον ενημερώσει για την απουσία της πρωταγωνίστριας και τα καμώματα της. Λίγη ώρα αργότερα, η ηθοποιός έφτασε με το αυτοκίνητο της στον τόπο του γυρίσματος φανερά εκνευρισμένη, επειδή ο φροντιστής την είχε «καρφώσει» στο Φίνο.

Στο χέρι της κρατούσε ένα τσιγάρο, παρά το γεγονός ότι δεν κάπνιζε. Κατέβηκε από το αμάξι, πλησίασε τον Παλιεράκη και του το έσβησε στο πρόσωπο. «Πήγα αμέσως και υπέβαλα μήνυση εναντίον της.

Ο κύριος Φίνος δεν ήθελε να το τραβήξω το θέμα, γιατί της είχε δώσει προκαταβολές για 5 ταινίες που επρόκειτο να γυρίσει», αποκάλυψε ο φροντιστής σε συνέντευξή του.

Η ιστορία είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις. Ένα βράδυ που ο Παλιεράκης βρέθηκε σε μια ταβέρνα με φίλους, άκουσε κάτι γνωστούς να του φωνάζουν: «Καλώς το σταχτοδοχείο της Βουγιουκλάκη».

Η ρετσινιά αυτή τον προβλημάτισε. Ωστόσο, αποφάσισε να μην προχωρήσει τελικά το θέμα δικαστικά, ύστερα από την επιμονή του Φίνου. Η δικαστική διαμάχη.

Για να αποσύρει τη μήνυση ο Παλιεράκης, ζήτησε μέσω του δικηγόρου του το ποσό των 150 χιλιάδων δραχμών. «Πήγε ο δικηγόρος ένα βράδυ στο θέατρο «Αλίκη» για να τους συναντήσει από κοντά και για να πάρει τα χρήματα.

Τον είχαν «ψήσει» ότι θα του δώσουν 150 χιλιάδες για μένα και 50 για εκείνον. Μόλις ήταν έτοιμος να πάρει τις επιταγές, παρουσιάστηκαν δύο αστυνομικοί και τον συνέλαβαν με το αιτιολογικό του εκβιασμού.

Είχαν σκηνοθετήσει έτσι τη δουλειά για να βγούνε κι από πάνω. Ποιος εκβιασμός όμως; Αυτοί θέλαν από μόνοι τους να δώσουν τα χρήματα»….

Η Βουγιουκλάκη έκανε μήνυση στον Παλιεράκη για εκβιασμό, η οποία αρχικά απορρίφθηκε από τον εισαγγελέα. Τελικά, δόθηκε εντολή να εκδικαστεί μαζί με τη μήνυση του φροντιστή. Η ηθοποιός καταδικάστηκε σε πέντε μήνες εφέσιμη ποινή, ενώ η δική της μήνυση θεωρήθηκε αβάσιμη, διότι δεν υπήρξε θέμα εκβιασμού.

Το εφετείο Στη συνέχεια, οι αντίδικοι οδηγήθηκαν στο εφετείο. Στην αίθουσα επικρατούσε πανικός. «Μια Αλίκη Βουγιουκλάκη που αυτή τη στιγμή δικάζεται, θα έπρεπε να την έχουμε γραμματόσημο», αγόρευε ο δικηγόρος της, ενώ το ακροατήριο φώναζε «για ποιο λόγο;

Για να τη φτύνουμε;» Για να λήξει η ιστορία, ο Παλιεράκης υποχώρησε. Ζήτησε να πληρωθούν μόνο τα έξοδα του δικηγόρου του, που ανέρχονταν σε 50 χιλιάδες δραχμές, ποσό που τελικά αποπλήρωσε ο Φίνος.

Η λήξη της παρεξήγησης

Μετά την «υπόθεση του τσιγάρου» πέρασαν αρκετά χρόνια που Παλιεράκης και Βουγιουκλάκη δεν ξανασυναντήθηκαν. Κάποια στιγμή, ειδώθηκαν στο νυχτερινό κέντρο «Ζυγός». Μόλις τον αντίκρισε, πήρε ένα τσιγάρο και κατευθύνθηκε προς το μέρος του.

«Μην έρθεις, γιατί αυτή τη φορά θα στο σβήσω εγώ στο πρόσωπο το δικό σου», της είπε, ενώ εκείνη του απάντησε «άντε βρε σαχλαμάρα». Αγκαλιάστηκαν και η παρεξήγηση έληξε οριστικά….

Το διαβάσαμε εδώΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.