Σκλαβενίτης βασιλιάς: Τι νέο ανοίγει και τρομάζει ανταγωνιστές. Πού ρίχνει 100 εκ. ευρώ

April 14, 2019


Πού επενδύει ο Σκλαβενίτης 100 εκατομμύρια ευρώ;Ανακαίνιση καταστημάτων, δημιουργία logistic center στην Αττική, αλλά και είσοδος στο ηλεκτρονικό εμπόριο, περιλαμβάνει το επενδυτικό σχέδιο της Σκλαβεν…


Δειτε τη συνέχεια εδώ...

Πού επενδύει ο Σκλαβενίτης 100 εκατομμύρια ευρώ;

Ανακαίνιση καταστημάτων, δημιουργία logistic center στην Αττική, αλλά και είσοδος στο ηλεκτρονικό εμπόριο, περιλαμβάνει το επενδυτικό σχέδιο της Σκλαβενίτης για το 2019.

Ήδη η αλυσίδα, η οποία συμπλήρωσε δύο χρόνια από την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης επιχειρηματικής διάσωσης που συντελέστηκε ποτέ επί ελληνικού εδάφους, αυτή της εξαγοράς του Μαρινόπουλου, ετοιμάζεται μέσα στο 2019 να προχωρήσει σε επενδύσεις συνολικού ύψους 75 εκατ ευρώ.

Στα σχέδια της περιλαμβάνεται η δημιουργία logistic center στην Αττική έκτασης 100.000 τ.μ., καθώς και η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος η οποία τοποθετείται στο β΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Η είσοδος στην αγορά των online πωλήσεων κρίνεται απαραίτητη από τα στελέχη της αλυσίδας, η οποία ακόμη και σήμερα δεν έχει σελίδα στο διαδίκτυο.

Και αυτό γιατί οι Έλληνες καταναλωτές ολοένα και περισσότερο στρέφονται στις online αγορές. Είναι ενδεικτικό, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία ότι οι ηλεκτρονικές πωλήσεις του λιανεμπορίου τροφίμων στην Ελλάδα το 2018 σημείωσαν αύξηση 47,5% σε σύγκριση με το 2017, αγγίζοντας τα 28,5 εκατ. Ευρώ.

Αρκετά είναι και τα χρήματα που θα δαπανήσει η Σκλαβενίτης εντός του έτους για την ανακαίνιση των τελευταίων 100 καταστημάτων της πρώην αλυσίδας Μαρινόπουλος σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ήδη η αλυσίδα προχώρησε στην ανακαίνιση 236 καταστημάτων του πρώην δικτύου της Μαρινόπουλος, ενώ διεύρυνε το φάσμα των πρόσθετων υπηρεσιών που παρέχει στα υπέρ μάρκετ, δημιουργώντας 3 εστιατόρια, 61 τμήματα αρτοζαχαροπλαστείου, 34 αίθρια με τραπεζοκαθίσματα και 25 παιδότοπους σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα ίδρυσε μία υπερσύγχρονη Μονάδα Παραγωγής Έτοιμων Φαγητών, επαναλειτούργησε 5 Κέντρα Διανομής, ενώ ενοποίησε τις Μονάδες Διακίνησης Οπωροκηπευτικών και Διακίνησης Κρεάτων. Επιπλέον την τελευταία διετία δημιούργησε συνολικά περίπου 3.400 νέες θέσεις εργασίας.

Οι νέες αυτές επενδύσεις αναμένεται να συνεισφέρουν ακόμη περισσότερο στον τζίρο της αλυσίδας, η οποία το 2018 ξΕπεράσε τα 3 δισ. ευρώ.

Το 2017 ο Ομιλος Σκλαβενίτη εμφάνισε τζίρο 2,5 δισ. ευρώ. Τα λειτουργικά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε 56,5 εκατ. ευρώ και τα καθαρά αποτελέσματα σε 11 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα, η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης (ΕΥΣ) από 1η Μαρτίου 2017, οπότε και έγινε η ενοποίηση με την πρώην Μαρινόπουλος, εμφάνισε αρνητικά λειτουργικά αποτελέσματα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (-97 εκατ. ευρώ) και καθαρά αποτελέσματα (-87 εκατ. Ευρώ).

Διαβάστε ποιος ο απίστευτος βασικός μισθός του Σκλαβενίτη σε κάθε υπάλληλο. Υπέροχο αφεντικό.

Το διαβάσαμε εδώΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.